Gânduri din Nepal - II.

Joi, 18 Iunie 2015

Dragii noștri,

Ne bucurăm enorm de mult să vă putem trimite aceste rânduri. Am decis să scriem această scrisoare de informare pentru a aduce laudă, mulțumire dar și motive de mijlocire!

”Lăudați pe Domnul, chemați Numele Lui! Faceți cunoscut printre popoare isprăvile Lui” (Psalmul 105:1)

1. Laudă

În primul rând vrem să Îi dăm toată lauda și cinstea Lui Dumnezeu căci El merită! Acum, mai mult ca niciodată înțelegem ce a vrut să spună poetul cântării ”O, de-aș avea eu limbi o mie”, pentru că în aceste momente, mii de limbi și de guri dacă am avea nu am putea să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru tot ceea ce a făcut și face pentru noi!

Am experimentat protecția și paza Lui ca niciodată înainte și Psalmul 91 a luat ființă în viețile noastre.      În urma celor două mari cutremure din 25 aprilie și 12 mai, dar și a celor peste 300 de replici, casa în care noi locuim are doar câteva fisuri de suprafață! Slăvit fie El!

Apoi, ne-am plecat genunchii înaintea Lui și i-am cerut ca și dacă tot pământul se clatină, cel de sub casa în care noi locuim să stea neclintit! Și El a auzit glasul rugăciunilor noastre: au fost numeroase mișcări de pământ iar vecinii noștri au ieșit urlând din case, dar casa noastră nu s-a mișcat. Bucuria noastră a fost și mai mare când proprietarii casei în care locuim s-au întors din câmp înapoi în casă și au experimentat și ei acest miracol și astfel le-am putut spune că noi ne-am rugat Lui Dumnezeu pentru aceasta și Dumnezeul nostru care este un Dumnezeu viu, a răspuns! Laudă Lui!

Apoi, cu ocazia acestor nenorociri și a faptului că nepalezii locuiau în corturi, am putut să fim o lumină pentru ei deoarece noi stăteam în casă chiar și pe timp de noapte și astfel am putut să împărtășim cu mulți despre credința noastră în Dumnezeu, să le vorbim despre speranță, viață veșnică, Isus și relația personală cu El! Mai mult Dumnezeu ne-a dat cuvinte exacte pentru unii dintre ei.

Vrem să vă relatăm o întâmplare pentru care vrem să dăm laudă Domnului: Nepoata proprietarului casei în care stăm ne-a adunat într-o zi hainele puse la uscat și când ni le-a adus, Flavia i-a spus : Isus să îți îndeplinească dorințele inimii, căci El le cunoaște! După câteva zile a fost ziua ei de naștere și Flavia se tot ruga ce să îi cumpere la fetiță pentru aniversarea de 13 ani. În cele din urmă a simțit să îi cumpere o geantă și o clemă de păr! Când i le-a înmânat, Tania (că acesta este numele ei) i-a spus: Să ști că îmi doream de mult o astfel de geantă și o clemă de păr, dar nu am spus la nimeni, doar eu știam în inima mea! La auzul acestor cuvinte Flavia i-a răspuns: Îți amintești că ți-am spus ca Isus să îți îndeplinească dorințele inimii? Eu m-am rugat la Isus ce să îți cumpăr, și El m-a îndrumat să îți cumpăr aceste lucruri, pentru că El știe dorințele inimii tale! Acum tu trebuie doar să Îi mulțumești pentru ce a făcut pentru tine! La câteva zile, Tania ne-a oferit un mic cadou și printre rândurile scrise a spus și : Doresc ca Dumnezeu să vă îndeplinească dorințele inimii. Vă iubesc mult!” Poate pare banal acest exemplu, dar Tania a văzut puterea lui Isus prin faptul că El ne-a păzit casa și nu s-a mișcat și prin faptul că El i-a îndeplinit dorințele inimii!

Exemple sunt multe de moduri minunate în care Domnul a lucrat și pentru toate Îi dăm laudă, dar așa cum spuneam, nu ne-ar ajunge mii de buze ca să le spunem pe toate!

2. MULȚUMIRE

În primul rând vrem să mulțumim Domnului care ne poartă în carul Lui de biruință și care ne urcă pe trepte de har! Dar Dumnezeu lucrează și prin oameni, așa că vrem să vă mulțumim vouă, celor de acasă, pentru că fără Dumnezeu și fără voi nu am putea sta în picioare!

Mulțumim mult pentru rugăciunile voastre și zilele de jertfă aduse pentru noi! Am simțit așa de profund dragostea voastră și faptul că facem parte dintr-o familie! Nu am putea să vă mulțumim vreodată îndeajuns pentru aceasta dar dorim ca Dumnezeu să răsplătească fiecare gând înălțat către El pentru noi și pentru Nepal și situația de aici! Să știți că veți avea snopi nepalezi în cer datorită rugăciunilor voastre! De fiecare dată când părinții noștri ne spuneau: fratele sau sora cutare ne-au spus să vă transmitem că se roagă pentru voi, ne venea să o luăm la fugă către acel frate sau soră și să îi îmbrățișăm cu drag, însă chiar dacă nu puteam face asta, ne îndreptam privirea în sus și spuneam: Tată, mulțumim! Răsplătește Tu înmiit rugăciunile lor!

Mulțumim pentru gândurile de încurajare primite! Nici nu realizați cât de mult ne-au întărit și ridicat, ne-au dat avânt și putere să mergem înainte! Dumnezeu să vă răsplătească și mulțumim Domnului pentru voi! Am răspuns fiecăruia care ne-a scris un mail, iar dacă nu ați primit careva răspunsul nostru, poate fi din două motive: ori nu am primit noi mailul, ori nu a ajuns răspunsul la dumneavoastră, de vină fiind rețeaua foarte proastă de internet și serviciile de aici! Dar dorim ca Dumnezeu să vă binecuvinteze și răsplătească!

Mulțumim tuturor celor care ați dăruit: pentru nevoile noastre personale, pentru lucrarea care o facem noi aici sau pentru ajutorarea victimelor cutremurului! Dumnezeu să vă răsplătească și să vă dea înapoi înmiit! 

Orice lucru care l-ați făcut pentru noi sau Nepal știm că Dumnezeu îl va răsplăti și noi vă mulțumim și ne rugăm pentru voi toți!

3. MIJLOCIRE

Pentru că am văzut că facem parte dintr-o familie binecuvântată, familia Domnului Isus, vrem să vă aducem înainte și câteva motive de rugăciune.

  1. Vă rugăm să mijlociți pentru toți nepalezii cu care am împărtășit cât de puțin din Evanghelie pentru ca sămânța semănată să aducă rod! În special, rugați-vă pentru familia Lama, proprietarii casei în care locuim, ca viețile lor să fie schimbate și mărturia noastră să nu fie spre judecata lor ci spre răsplătirea lor! Îi iubim așa de mult și vrem ca bucuria mântuirii să îi cuprindă și pe ei și împreună să lăudăm pe Domnul, ca frați și surori! Sunt oameni foarte influenți în societate și au o mândrie extraordinară, dar știm că Dumnezeu le va schimba inima și prin mântuirea lor va fi o așa mărturie puternică încât multe suflete vor face legământ cu Domnul! Credem asta, credeți și voi și mijlociți pentru aceasta!
  2. Mijlociți pentru uși deschise în continuare pentru propovăduirea Evangheliei! E drept că în necazuri oamenii sunt mai deschiși pentru a afla despre Vestea Bună, dar nepalezii sunt oameni încăpățânați și deja au spus multe mărturii mincinoase despre creștinii nepalezi care au murit în urma cutremurelor. Când vrei să le vorbești despre Dumnezeu, mulți îți aruncă în față că ”nepalezul cutare a murit sau a fost rănit grav pentru că a mers în 25 aprilie la biserica creștinilor” iar dacă le răspunzi că ”oameni au murit și au fost răniți și în bisericile creștinilor dar și în templele hinduse sau budiste” schimbă subiectul! Rugați-vă ca Dumnezeu să ne scoată în cale fii ai păcii și să ne dea înțelepciune și călăuzire în discuțiile cu ei!
  3. Viza noastră de turist este aproape să expire și trebuie să aplicăm pentru un nou tip de viză. Pentru aceasta avem nevoie de o scrisoare din partea Ambasadei României din India. Am aplicat pentru această scrisoare încă din luna aprilie, dar ni s-au pus piedici peste piedici și încă nu o avem. Rugați-vă ca Dumnezeu să lucreze și voia Lui să se facă în toate! El ne-a chemat aici, pentru o vreme ca aceasta, așa că dorim ca voia Lui să se facă în continuare!
  4. Rugați-va pentru protecția noastră fizică, spirituală, emoțională, pentru nevoile noastre ca familie, ca lucrători, materiale și spirituale! În aer sunt microbi acum, a sosit musonul, frica încă plutește în aer, cel rău lovește și el când într-un fel, când în altul! Dar știm că ieșim mai mult decât biruitori prin El și cu ajutorul rugăciunilor voastre!

Fiți mult binecuvântați!

Misiune

18
Iun 2015
Flavia
17
Iun 2015
Flavia
14
Iun 2012
“Dacă printr-o femeie (Eva) a venit păcatul în lume, tot printr-o femeie (Maria) a venit Mântuitorul“.
Liviu