Statut

Extras din Statut si Regulamentul de functionare

In desfasurarea activitatii sale Biserica Penticostala Sfanta Treime Bistrita adopta urmatoarele urmatoarele principii :

Principiul garantarii dreptului la libertatea de gandire, de constiinta si religie al oricarei persoane de pe teritoriul Romaniei potrivit Constitutiei si tratatelor religioase la care Romania este parte.

Principiul non-discriminarii. Nici o persoana nu poate fi pusa in situatie de inferioritate pentru credinta sa sau apartenenta la o grupare, asociatie religioasa sau cult ori pentru exercitarea libertatii religioase.Dobandirea si exercitarea drepturilor religioase se realizeaza fara constrangere.

Principiul egalitatii. Cultele legal recunoscute sunt egale in fata legii si autoritatilor statale de orice rang. Raporturile cu alte culte sau organizatii se realizeaza in baza respectului reciproc.

Principiul conformitatii la normele moral-crestine. Libertatea religioasa reprezinta dreptul oricarei persoane de a-si manifesta credinta religioasa in mod individual sau in public, in cadrul Bisericii Sfanta Treimei fara restrangeri sau restrictii. Norma de baza in exercitarea credintei penticostale este Sfanta Scriptura, Statutul de Organizare si Functionare  insotit de Marturisirea de Credinta.
Parintii, tutorii sau alti reprezentanti legali au dreptul, exclusiv, de a opta pentru educatia religioasa a copiilor minori, conform propriilor convingeri.

Biserica Penticostala “Sfanta Treime”  Bistrita , respecta Constitutia si legile tarii potrivit principiului conformitatii legilor fata de normele si valorile moral-spirituale promovate de Sfanta Scriptura
Biserica Penticostala “Sfanta Treime”  Bistrita, este autonoma fata de stat.