Gânduri din Nepal I.

Miercuri, 17 Iunie 2015
Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și am strigat către Dumnezeul meu; din locașul Lui, El mi-a auzit glasul, și strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui. (Psalmul 18:6)

Dragii noștri,

Am hotărât să vă mai scriem câteva rânduri date fiind ultimele evenimente din Nepal!

Zilele trecute ne plimbam pe străzile din Kathmandu și am văzut că oamenii și-au făcut curaj să adune cărămizile căzute de la cutremurul din 25 Aprilie. Totul începea să revină la normal și ne gândeam că vă vom trimite o scrisoare de informare prin care să vă spunem că aici totul se liniștește... DAR Dumnezeu a îngăduit ca ieri, 12 Mai, un nou cutremur să ne zguduie!

Eu, doar ce mă întorsesem de la predarea unui curs tinerilor veniți din diferite sate la biserica unde noi slujim. La 12:50, un cutremur de 7,3 pe scara Richter ne-a făcut să ieșim din casă. Nu vă putem explica modul în care acest eveniment a readus frica și teama în inima nepalezilor. Chiar și noi am întrebat pe Domnul "De ce a trebuit să mai fie un cutremur??"

În noaptea care a trecut nepalezii au dormit afară iar noi am ales să ne încredem în Domnul și am dormit în casă. Ne-am bucurat că Eldad a reușit să doarmă până dimineață. Noi am fost mai mult treji, mai ales că au fost două valuri destul de puternice și câteva mai mici! Noi am ales să dormim tot în casă, în timp ce nepalezii și-au aranjat din nou corturile în zonele deschise.

Mulțumim Domnului că El ne-a păzit și viețile noastre au avut preț în ochii Lui. Mulțumim că există doar câteva fisuri de suprafață la clădirea în care locuim.

Apoi, vrem să vă mulțumim vouă, tuturor celor de acasă care vă rugați pentru noi, care ne scrieți gânduri de încurajare, care dăruiți pentru noi sau situația de aici! Dumnezeul nostru să vă răsplătească înmiit!

Continuați să mijlociți pentru noi! Avem nevoie de pacea lui Dumnezeu în inimile noastre ca să putem fi o lumină pentru nepalezii terorizați de aceste evenimente! Suntem și noi oameni, iar mai ales pentru mine, ca mamă, îmi este destul de greu atunci când văd că micuțul nostru e în primejdie! Credem că Dumnezeu ne poartă de grijă dar nu putem să ne comportăm ca și cum nimic nu sar fi întâmplat! Vrem să fim o lumină, o mângâiere și o încurajare pentru nepalezi dar pentru aceasta avem nevoie ca să putem dormi și să avem pacea lui Isus din plin peste noi!

Rugați-vă ca nepalezii să își pună întrebări cu privire la Dumnezeu în aceste momente. Când ei ne consideră nebuni că dormim în casă noi le spunem că Dumnezeu ne poartă de grijă și le împărtășim credința noastră, dar vrem ca Dumnezeu să îi cerceteze cu vise și să îi facă să dorească să afle mai multe despre El ca noi să îi putem îndruma înspre Tatăl ceresc!

Atunci când pământul se clatină, noi vrem să stăm neclintiți! Dar pentru a avea biruință, avem nevoie ca voi să luați parte la acestă lucrare, sprijinindu-ne exact așa cum au făcut-o și Iosua cu Aron, când Moise nu își mai putea ține mâinile în sus. Și noi suntem obosiți de atâtea cutremure, dureri de cap, frică ce plutește în aer. Credem că avem biruința prin El, dar avem nevoie de voi! Luptați alături de noi și haideți să cucerim împreună Nepalul pentru Dumnezeu!

Vă iubim și vă prețuim enorm de mult! Fiți binecuvântați!

Misiune

18
Iun 2015
Flavia
17
Iun 2015
Flavia
14
Iun 2012
“Dacă printr-o femeie (Eva) a venit păcatul în lume, tot printr-o femeie (Maria) a venit Mântuitorul“.
Liviu