Cele 10 porunci ale unui copil pentru parintii sai

Vineri, 1 Mai 2015
  1. Manutele mele sunt inca mici, de aceea nu va asteptati la perfectiune cand fac patul, cand pictez un tablou sau cand arunc mingea. Picioarele mele sunt inca mici. Va rog frumos, nu faceti pasii prea mari, ca sa pot tine si eu pasul cu voi.
  2. Ochii mei inca nu au vazut lumea asa cum ati vazut-o voi, asa ca, va rog sa ma lasati sa aflu totul. fara sa ma pedepsiti. pentru curiozitatea mea si nu ma limitati inutil.
  3. De lucru va fi intotdeauna suficient. Eu nu voi mai fi multa vreme copil - de accea, va rog, faceti-va timp si pentru mine. Explicati-mi ce stiti despre lumea asta frumoasa si faceti lucrul acesta bucurosi si plini de dragoste.
  4. Sentimentele mele sunt inca foarte gingase, fiti va rog sensibili la nevoile mele. Nu ma cicaliti toata ziua. Tratati-ma cum ati dori sa fiti. tratati.
  5. Eu sunt un dar deosebit din partea lui Dumnezeu. Va rog ingrijiti-ma foarte bine, asa cum ar vrea Dumnezeu sa o faceti. Trageti-ma la raspundere pentru ceea ce fac, dandu-mi indrumdri foarte clare, conform carora sa pot trai. iar daca este necesar pedepsiti-ma cu dragoste.
  6. Pentru a creste am nevoie de incurajarea voastra. Va rog sa va abtineti de la critica. Ganditi-va la urmatorul lucru: puteti sa-mi criticati faptele, fara sa ma criticati ca persoana.
  7. Va rog sa-mi acordati libertatea de a-mi lua singur deciziile. Lasati-ma sa fac si cate o greseala, ca sa. pot invata din ea. Numai in felul acesta voi fi instare, intr-o zi, sa iau acele hotarari pe care viata mi le va cere.
  8. Treaba pe care am facut-o eu. va rog sa nu o faceti voi inca o data. Acest lucru imi da sentimentul ca intr-un fel, ca nu am facut fata asteptarilor voastre. Si chiar daca va vine greu, va rog sa incercati sa nu ma comparati cu fratii mei.
  9. Nu va fie teama ca, odata, la un sfarsit de saptamana, sa plecati si sa ma/ne lasati singuri. Copiii au nevoie si ei sa-si petreaca timpul fara parintii lor, la fel cum si, parintii au nevoie sa. se recreeze fara copiii lor. In afara de acestea, este si o ocazie extraordinara de a ne arata noua, copiilor, cat de deosebita este casatoria voastra.
  10. Va rog sa ma luati intotdeauna la rugaciune, la serviciul divin si la scoala diminicala. Dati-mi un bun exemplu. Ma bucur de fiecare data ca pot invata tot mai mult despre Dumnezeu ,si despre Cuvantul Sau.

Dragi copii :

"Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare."

Simona