Pe unde va trece calatoria noastra in anul 2021 ?

Vineri, 1 Ianuarie 2021

         Drumurile vieții  noastre,  nu de puține ori , coboară.

Prin valea DURA.

Acolo unde trebuie să stai în picioare pentru Dumnezeu în timp ce colegii tăi îngenunchează zilnic  în fața idolilor,

Prin valea Terebinților.

 Daca mai ai vreun Goliat pe care nu l-ai învins încă să fie 2021 anul în care să ieși victorios asupra oricărui păcat în numele lui Dumnezeu.

Prin valea umbrei morții.

Îți vor spune doctorii că nu mai ai șanse, vei fi în situații limită, dar tu să spui la fel ca David: ”Nu mă tem de nici un rau, caci Tu ești cu mine”  (Ps. 23: 4 )

Prin valea plîngerii.

Pentru ca lacrimile curațesc ochii. Cînd ochii varsă lacrimi, inima simte pe Dumnezeu mai aproape.

Prin valea EȘCOL,

Acolo unde doi oameni trebuiau să care un strugure… Cînd vei avea mai mult decat ai nevoie în viață, să nu uiți de cei ce trăiesc la limită…

                                                                        ****

Alteori urcăm.

Calatoria noastră în anul care vine ne va duce peste munți.

Probabil ne vom întîlnii cu muntele MORIA. Acolo se dau testele ascultării. Acolo unde urici cu inima strînsă și vin întrebări din toate părțile. Să nu te temi, ci să răspunzi: ”Domnul va purta de grijă”. Pe muntele acesta se urcă cu inima frîntă, dar la coborîre inima este plină de bucurie fiindcă  Dumnezeu într-adevar poartă de grijă.

Ar fi de dorit ca să urcăm în anul care vine  și pe SINAI, ca Moise. Momente speciale cu Dumnezeu. O părtășie deosebită de unde cobori încărcat cu putere și cu fața radiind de slavă.

Nu vom scăpa de MUNTELE MASLINILOR. Acolo unde va trebui să alegi între voia ta și voia lui Dumnezeu.  Iuda te va săruta, preietenii tăi cei mai buni vor dormii, dar tu trebuie să mergi mai departe. Cum spune  cîntarea: ”Voia Ta, nu voia mea…”

Cel mai probabil vom urca și pe CARMEL, ca Ilie. Vom zidi un altar și vom cere răspunsul de la Dumnezeu. Iar el nu va întîrzia să apară.

                                                                        *****

Nu în ultimul rînd călătoria noastră va trece și prin pustie.

În pustia  SUR evreii au rămas fără apă, iar în pustia SINAI , fară mîncare. Vin probleme  materiale. Vin teste cînd Dumnezeu ne verifică. Să nu cîrtim ca ei….

Pustia PARAN vă sună cunoscut ?   ”Au plecat și au ajuns la Moise și la Aron și la toată adunarea copiilor lui Israel, la Cades, în Pustia Paran. Le-au adus știri…”   E plină mas-media de știri. Dar contează cine ți le prezintă.  Iosua și Caleb  îți vor spune să mergi mai departe, chiar dacă este greu. Ceilalți zece iți vor spune că era mai bine în Egipt. Depinde a cărui voce o asculți.

Dacă vei ajunge și prin pustia ZIF nu știu. ”David a locuit în pustie, în locuri întarite, și a rămas pe muntele din pustia  Zif. Saul îl căuta mereu, dar Dumnezeu nu l-a dat în mîinile lui”.  Știu că Saul are copii și astăzi, iar invidia e la rang de cinste în multe locuri. Si cel firecsc va prigoni pe cel Duhovnicesc. Tu să rămîi liniștit că Dumnezeu te ține în brațul lui și nu te dă în mîinile lui Saul.

          Drumul împreună cu  Dumnezeu are sigur destinația  CER.

 

Cristi Boariu

 

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip