Pastele reprezinta...

Duminică, 28 Aprilie 2019

            Paștele înseamnă mai mult decât zile libere,lumânări sau ouă roșii. Paștele reprezintă momentul în care Isus, Mielul, a fost adus că jertfă pentru răscumpărarea, libertatea și viață fiecărui suflet! Pastele reprezinta o  grădină in care se  auzeau cuvintele de rugaciune pe care Isus le rostea. Acolo a fost bătălia cea mare pentru sufletul nostru,acolo sudoarea frunții I s-a transformat în sânge,pentru ca noi acum să putem trăi fără a mai plăti pentru ale noastre fărădelegi. A ales acest drum pietruit pentru că ne iubea prea mult. Ne iubea mai intens decât orice spin din cununa care intra în capul Lui. Prin fiecare pas pe care îl făcea cu crucea în spate, se apropia de inima noastră și de Calvarul Lui.O noapte în care printre pumni, pălmi, batjocură și scuipat, Isus a primit “cadou” și trădarea lui Petru. 

        Paștele mai înseamnă și o Vinere Mare în care Isus a fost judecat ca și un tâlhar. Pentru neprihănirea Lui, a fost bicuit de multimea care era infuriata si plina de ura.   Răstignit sus pe lemn, Mielul era atât de disprețuit că îți întorceai fața de la El. Dar El, era zdrobit pentru păcatele noastre,pentru faradelegile noastre,pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El si prin ranile sale noi putem fi astazi tamaduiti.Paște înseamnă Crucea, care reprezintă salvarea noastră, singura cale spre viață. Nu 4 cuie  îl țineau pe Isus pe lemn. Putea să se coboare în orice clipă de pe acea cruce, însă a ales prin iubire să sufere pentru fiecare păcat al meu si al tau si al intregii omeniri.   

        Dar Paște mai înseamnă și o dimineață de Duminică... Un mormânt gol... Un  și doi îngeri păzindu-l... Un  “grădinar” care aduce vestea Mariei.  ISUS CARE A ÎNVIAT DIN MORȚI!   O înviere fără de care nu ar exista sarbatoare. Asta înseamnă Paște: biruința triumfătoare a lui Isus împotriva morții, păcatului, împotriva Diavolului. Nimic nu a mai putut să Îl țină cheile locuinței morților sunt în Mână Lui. 

        Paște înseamnă salvare. Dragoste fără margini aratata de fiul lui Dumnezeu-ISUS HRISTOS care și-a dat viața pentru omenire. Paștele înseamnă sărbătoare pentru ca dragostea costă. Dumnezeu a spus din cer că ne iubeşte şi Fiul sau  a venit să ne arate asta suferind,murind pe o cruce si inviind ca sa ne de-a speranta si viata vesnica.

HRISOS A INVIAT!!!

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip