Caci un Copil ni s-a nascut !

Duminică, 9 Decembrie 2018
"Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii ."

                         In Vechiul Testament gasim multe profetii despre nasterea Domnului nostru Isus Hristos. Gen.49:10 ,, Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, până va veni Şilo, şi de El vor asculta popoarele.” Numeri 24:17 ,,Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape. O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel. El străpunge laturile Moabului şi prăpădeşte pe toţi copiii lui Set. ”Deutronom 18:15,, Domnul Dumnezeul tău îţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un proroc ca mine: să ascultaţi de el!”Isaia 7:14,,De aceea, Domnul însuşi vă va da un semn: „Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel.” Ieremia 23:5,,Iată vin zile, zice Domnul, când voi ridica lui David o Odraslă neprihănită. El va împărăţi, va lucra cu înţelepciune şi va face dreptate şi judecată în ţară.” Osea 6:3,, Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El Se iveşte ca zorile dimineţii şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!” Psalmul 72:10,, Împăraţii Tarsisului şi ai ostroavelor vor plăti biruri, împăraţii Sebei şi Sabei vor aduce daruri.” Isaia 9:6,7,Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii .El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci; iată ce va face râvna Domnului oştirilor.”

                      Vedem ca aceste profetii s-au implinit intocmai asa cum au fost scrise, pentru ca Gura Domnului a vorbit. Cuvantul lui Dumnezeu este Da si amin. Se apropie cea mai importanta sarbatoare pe care toti crestinii, indiferent de confesiune sau de culoarea religioasa o sarbatoresc cu multa bucurie si fericire. Din pacate, unii crestini sarbatoresc craciunul, dar noi sarbatorim nasterea Domnului nostru Isus Hristos. El a venit pe acest pamant cu scopul ca sa salveze lumea din felul desert de vietuire, ca sa ierte pacatele si sa elibereze de boala si neputinta. Prin jertfa Lui,Isus impaca cerul cu pamantul. El este darul lui Dumnezeu pentru omenire. Acest copilas din Betleem care ne-a fost dat a venit sa aduca o pace fara sfarsit pentru fiecare dintre noi. Prin El primim viata vesnica. Numele lui Emanuel inseamna ”Dumnezeu este cu noi”.

                     Ce promisiune minunata, sa stii ca Dumnezeu cel atotputernic este cu tine, te calauzeste, iti da protectie, te ajuta, Ii pasa de tine si iti poarta de grija. Cu totii ne pregatim pentru aceste sarbatori, gospodinele vor prepara tot felul de mancaruri gustoase ,vor face prajituri speciale pentru colindatori. Exista pericolul ca in valtoarea pregatirilor , urmand niste datini si obiceiuri sa pierdem din vedere esentialul. Sa nu ne trezim ca tinem sarbatorile si sa uitam de cel mai important Sarbatoritul.

                      Cu ocazia acestor sarbatori minunate si va doresc tuturor ca bucuria nasterii Domnului Isus sa va patrunda in suflet sa va aduca pace si iubire, intelepciune si speranta. Doresc ca El sa se nasca in fiecare inima de roman. Si nu numai!

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip