Multumiri la final de mandat

Duminică, 28 Ianuarie 2018

21 de ani de slujire. Mulți sau puțini?

             Dragostea față de aproapele este cea care definește cel mai bine adevăratul păstor de suflete și constituie criteriul ultim de departajare al acestuia față de cei care doar par preocupați de problemele și greutățile celor din jur. Inteligența, cultura, cunoașterea adecvată a propriei misiuni se pot dovedi elemente ajutătoare importante pentru păstorul de suflete, dar în lipsa iubirii acestea nu se dovedesc a fi suficient roditoare. În definitiv, este imposibil să ajungi la dragostea desăvârșită fără a conlucra în primul rând cu Păstorul cel Bun: Isus Hristos.
             Pentru cei 21 de ani de slujire, fie ei pentru unii mulți sau pentru alții puțini, frate pastor DEAC VIOREL dorim să vă mulțumim!
Ați pus umărul, mintea și mâna la lucru încă de la temelia fizică a acestei biserici, ați fost gospodarul, administratorul bisericii în primii ani, făcând ca lucrurile administrative să meargă cât mai bine. Dar mai apoi, Păstorul cel Bun v-a încredințat oițele, oile și mielușeii de la „Sfânta Treime” în grijă.
        Ni s-a dus vestea printre frați de aceeași credință cu a noastră de felul minunat în care Dumnezeu a lucrat printre noi, este harul Domnului, dar și „mâna de fier”, „inima sensibilă” și „genunchii tociți și roși” în rugăciuni a pastorului nostru DEAC VIOREL. Vrem să vă mulțumim pentru aceasta.
Așa cum scrie în Marcu 9:35 ați fost „slujitorul tuturor”.                          Mulțumim pentru sprijinul acordat Școlii Duminicale, tinerilor, corului, văduvelor, grupurilor de rugăciune, slujitorilor începători, cât și celor veterani. Cu o înțelepciune dată de Dumnezeu ați reușit să fiți aproape de toate lucrările bisericii (și nu sunt puține).
          Imaginea de pe filmarea video cu demolarea bisericii-mamă, biserica de pe strada Cloșca, unde plin de întristare și de îngrijorare sprijineați un stâlp, rămâne memorabilă. Realmente ați sprijinit cu întreaga ființă, nu doar cu umărul Biserica „Sfânta Treime” timp de 21 de ani.
            Alături de dumneavoastră am traversat perioada bolii. Cred că a fost o încercare îngăduită nu numai pentru dumneavoastră, dar și pentru noi ca biserică. Încercarea ne-a unit, ne-a îngenuncheat și Dumnezeu a dat izbăvire. Însă un lucru ce va rămâne peste ani este felul victorios în care dumneavoastră ați privit și primit încercarea. Dumnezeu v-a fost credincios și Îl slăvim pentru aceasta încă o dată!
             Prin calmul, echilibrul și tăcerea dumneavoastră ați păstrat unitatea bisericii. În momente de criză era cel mai la îndemână să vorbiți, să dați verdicte, dar ați ales să tăceți (chiar dacă ați fost uneori judecat de ce o faceți) ca valurile să se liniștească și vânturile să se retragă. „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu” Matei 5:9.
Deși ați purtat poverile personale, ați purtat poverile noastre, ale tuturor, ați fost un om credincios, statornic, cu o credință puternică, trăind potrivit principiului călăuzitor: „La început Dumnezeu...”
            Cu Dumnezeu ați început acum 21 de ani slujirea și tot cu Dumnezeu încheiați slujirea. Numai Dumnezeu care v-a fost mereu alături,
sprijin și ajutor, știe cum au fost acești ani, dar noi știm un lucru: v-ați dus slujba până la capăt, ca un „bun ispravnic”.
            Ar fi multe lucruri de amintit din perioada acestei slujiri. În afara faptului că ați fost Pastor al Bisericii „Sfânta Treime”, Dumnezeu a rânduit ca să fiți și Președinte al Fundației „Gamaliel” (fundație sub care funcționează Liceul Creștin „Logos” - Bistrița), Pastor coordonator al județului Bistrița-Năsăud, membru în Consiliul Bisericesc al Cultului Penticostal și până în prezent Președinte al Comunității Regionale Cluj a Cultului Penticostal (funcție care aduce cu ea o sumedenie de alte responsabilități). De remarcat faptul că, în paralel cu toate aceste slujbe duhovnicești, cu toate problemele și zbaterile lor, dumneavoastră ați desfășurat în lumea laică o slujbă care a presupus la rândul ei mari răspunderi, fiind medic veterinar la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
              Noi oamenii însă, tindem să uităm de cele mai multe ori un bine primit, dar Dumnezeu nu trece cu vederea orice gând bun pe care l-ați îndreptat către noi, orice vorbă de încurajare pe care ați rostit-o, orice sfat, orice rugăciune fierbinte pe care ați înălțat-o pentru probleme a căror soluție o avea doar Dumnezeu.
Negreșit în dreptul dumneavoastră, Domnul va spune: „Bine rob bun și credincios, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri” (Matei 25:21) și „Domnul să-ți răsplătească ce ai făcut, și plata să-ți fie deplină din partea Domnului Dumnezeului lui Israel sub ale cărui aripi ai venit să te adăpostești!” (Rut 2:12).
             Dumnezeu să vă dea multă sănătate și vă dorim ani mulți de acum înainte în mijlocul Bisericii „Sfânta Treime”, pentru ca avem nevoie de înțelepciunea, experiența și echilbrul dumneavoastră.
Fiți binecuvântat, frate Pastor Deac Viorel!
              Cu recunoștință și deplină apreciere pentru toți anii de slujire,  membrii Bisericii „Sfânta Treime”.
             Bistrița, ianuarie 2018.

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip