O viata cat un centenar

Duminică, 8 Martie 2020

,,O viata cat un centenar"

​                          Viata traita cu Dumnezeu este o viata sfanta, este o viata cu urcusuri si coborasuri, dar ,,Slavirea numelui lui Dumnezeu’’ si slujirea semenilor este scopul vietii.

Dar cat este o viata?

Psalmul 90:10 ne spune ca: ,,Anii vietii noastre se ridica la saptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; si lucrul cu care se mandreste omul in timpul lor nu este decat truda si durere, caci trec iute, si noi zburam.”

Fratele nostru preascump, astazi 8 Martie 2020, implineste metusalica varsta de 100 de ani. Cat har i-a putut acorda Domnul?! Ne miram, dar nu stim de ce.

                         Partial am putea spune ca stim… ca semn al credinciosiei sale, dar in realitate, doar Dumnezeu stie de ce alege asa pentru unii si pentru altii.

Fratele Janos spunea intr-un interviu: ,,Daca vrei sa il cunosti pe Dumnezeu trebuie sa te urci pe culme, de acolo de jos nu-L poti vedea. Daca vrei sa-L cunosti pe Dumnezeu trebuie sa innoti in pocainta.

Fratele Janos a urcat 100 de trepte, si in clatoria lui cu Domnul s-a echipat precum un ostas de lupta.

Unele rigori ale vietii, precum citirea zilnica a Bibliei impreuna cu scumpa lui sotie, Erzsi, rugaciune si cel putin 3 cantari cantate tot impreuna, au adus esenta vietii de credinta si seva sfanta in relatia de familie (76 de ani traiti impreuna).

                         Intr-o vreme in care pacatul nu mai este doar un accident, pare de necrezut ca un om sa fie preocupat zilnic sa nu intristeze pe Domnul prin cartire si nemultumire. Dar asa a fost fratele Janos si sora Erzsi, pentru ca este atat de greu sa vorbesti doar de unul, cand ei atatia ani (o viata de om) au fost o ,,echipa perfecta’’ in slujire.

In casa de pe Apicultorilor 3, unde traiesc acesti doi sfinti, ingerii au poposit adesea. De ce? Pentru ca au gasit placere in casa inundata de cantari, Cuvant si multa, multa rugaciune. Oricine nu era poftit la masa de altcineva, cu siguranta era adus de catre fratele Janos in casa lor. Dumnezeu a inmultit adesea putinul pus pe masa, fara nici o rezerva si cu multa dragoste.

De 23 de ani puteam doar sa ne amintim de fratele nostru, dar rugaciunile sotiei lui au strapuns Cerul, au induplecat inima lui Dumnezeu si iata, astazi il sarbatorim la varsta rotunda cu 3 cifre: ~100 de ani ~ un secol ~ un veac ~.

                 Sunt multi ani, dar vesnicia este fara de margini!

               Te pretuim, fratele nostru drag!

              Dorim ca Domnul Dumnezeu sa te binecuvanteze cu viata vesnica!

 

    Astazi la aceasta frumoasa sarbatoare, te binecuvantam cu Psalmul 92: 12-15:

,,Cel fara prihana înverzeste ca finicul si creste ca cedrul din Liban. Cei saditi în Casa Domnului înverzesc în curtile Dumnezeului nostru. Ei aduc roade si la batrânete; sunt plini de suc si verzi, ca sa arate ca Domnul este drept, El, Stânca mea, în care nu este nelegiuire.’’

 

J ~ Iubirea

A ~ Aproapelui

N ~ Neconditionat

O ~ Oricand

S ~ Secol

 

  Acestea sunt cateva dintre scretele vietii fratelui Janos Gönczi