A mai trecut un an ...

Vineri, 29 Decembrie 2017

           Spunea Solomon, in intelepciunea lui incercata, ca e mai bun sfarsitul unui lucru decat inceputul lui, adica e mai usor sa seceri, decat sa te trudesti la semanat. In sudoarea si oboseala muncii te impinge un imbold nevazut sa visezi la toamna roadelor si atunci mai faci un pas..
            A mai trecut un an pe care l-am primit ca un har in care sa crestem iar zilele si noptile sufletului ne-au fost numarate si cantarite; un an in care orice lacrima a fost adunata intr-un “burduf” al indurarii si in care fiecare mana intinsa a fost consemnata. Cu toate ca se respinge deseori felul in care Dumnezeu ne numara si ne vegheaza ca un parinte pasii, aceasta ne da atata mangaiere in suferinta - ca niciodata n-am fost singuri.
             Luam parte la acelasi razboi, dar nu ducem mereu aceleasi batalii. Dumnezeu stie ca lutul nu se modeleaza in acelasi fel, de aceea viata ne pare uneori atat de nedreapta.. Daca tu ai nevoie de rabdare, s-ar putea ca eu sa cer cu ardoare pacea.. Azi ma odihnesc eu cu speranta pe buze si cu soarele deasupra mea, ca maine sa te pot trimite pe tine cu incurajari in lupta. E atata splendoare in ordinea universului pe care Cel de sus n-o scapa nicicand din maini, chiar si atunci cand simti ca temeliile se clatina. 
             E timpul secerisului, cand vedem daca am adunat in pumni pleava sau in inima comori. Uitand ranile si rupturile pe care le vedem pe harta lumii sau in noi, ne indreptam cu multumire spre inainte. “Un caine viu este mai bun decat un leu mort..” si o suflare mai inseamna inca nadejde.

Prezentare

15
Apr 2023
Domnul Isus a intrat în Ierusalimul de jos, ca noi sa intrăm în Ierusalimul de sus, în noul Ierusalim - Cetatea cerească. (Apocalipsa 7:9) ---- A intrat în Ierusalimul de jos știind clar că va fi omorât, El - Cel care este viu în vecii vecilor si care spune: "Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor." (Apocalipsa 1:17,18) ---- Muritorii își asterneau hainele pe drum si ramuri de copaci, credincioșii din Cer își aruncau cununile înaintea scaunului de domnie. (Apocalipsa 4:10 si Matei 21:8) ---- Muritorii se întrebau „Cine este acesta?” În Apocalipsa scrie că "Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu”. (Apocalipsa 19:12,13 si Matei 21:10) ---- A intrat în Ierusalimul de jos blând şi călare pe un măgar, pe un măgăruş, mânzul unei măgăriţe. În Cer stă pe un cal alb, iar oștile cerești Îl urmează călare pe cai albi. (Apocalipsa 19:11,14 si Matei 21:5) ---- Când s-a apropiat de Ierusalim, era înspre Muntele Măslinilor. Prorocul Zaharia ne spune că "Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe muntele Măslinilor" (Matei 21:1 si Zaharia 14:4) ---- În Ierusalim a intrat în Templul lui Dumnezeu, Templu din care oamenii au făcut o peșteră de tâlhari. În Cetatea cerească nu mai este niciun Templu "pentru că Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, ca şi Mielul, sunt Templul ei". (Apocalipsa 21:22 si Matei 21:12,13) ---- Isus restabilește Templul la ceea ce „Este scris: 'Casa Mea se va chema o casă de rugăciune'.” În Cer rugăciunile sfinților sunt purtate în potire de aur, de către cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni. (Apocalipsa 5:8 si Matei 21:13) ---- Pe pământ oamenii ziceau: "Binecuvântat este Împăratul". În Cer îngerii ziceau: „Vrednic este Mielul, care a fost junghiat". (Luca 19:37,38 si Apocalipsa 5:11,12) ---- Pe cine a dat afară din Templu? Pe cei care au transformat Templul într-o peșteră de tâlhari. Cine este afară din Cetatea cerească? "Afară sunt cînii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!" (Matei 21:12 si Apocalipsa 22:15) ---- Pe cine a lăsat înăuntru? Pe cei care se rugau. "Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie, îşi va întinde peste ei cortul Lui. Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.” Apocalipsa 7:15-17
Ioan Ciobota RVE Timisoara
02
Ian 2023