Urcă-te în carul luptei

Joi, 28 Septembrie 2017

Urcă-te în carul luptei

          Viața este atât de fragilă, dar poartă cu ea lupte atât de grele. Cine altul în afară de Dumnezeu poate aduce biruință? A mai rămas cineva care să creadă că omul, de unul singur, poate fi victorios?
          Sunt cu toată mintea și inima alături de cei ce luptă pentru normalitate. Marea dorință a diavolului este să împingă hotarele normalității dincolo de bunul simț, dar mai ales dincolo de poruncile lui Dumnezeu care sunt chezășia sănătății și împlinirii oamenilor. Între normal și patologic există o linie de demarcație: biblia.
Sunt zile de încleștare teribilă pentru România. Lupta întunericului cu lumina este vădită și nimeni nu se mai ascunde. În numele diversității și a libertății de exprimare, se promovează homosexualitatea ca făcând parte din normalitatea unei societăți europene. Legitimitatea se caută în diversitatea alegerilor, iar legalitatea se traduce în parteneriate civile , sau chiar în acceptarea căsătoriei între parteneri de același sex.
          Luptele și-au schimbat, de-a lungul timpului numele, dar adversarii au rămas aceiași: cei ce caută neprihănirea versus cei ce caută plăcerile vinovate. Dincolo de orice argumentație progresistă, spoită de pseudoștiință, dincolo de partizanate politice interesate, adevărul se impune cu simplitate: cei ce iubesc pe Dumnezeu vor fi asupriți de cei ce iubesc păcatul.
         Neobrăzarea, disprețul și nebunia păcatului sunt același vechi aluat care dospește astăzi mai mult ca oricând în România. Să spunem lucrurilor pe nume: e o luptă legală, e o luptă mass media, e o luptă politică, dar mai presus de orice e o luptă a credinței versus necredință. De aceea lupta trebuie purtată ,mai ales cu armele luminii. Biserica trebuie să caute fața Domnului prin rugăciune, post, mărturisire și proclamare cu autoritate a cuvântului sfânt.
          Cred că Biserica va căștiga lupta cu referendumul și cred că familia va fi definită așa cum Dumnezeu a privit-o dintr-un început. Dar la fel de tare cred că Biserica are nevoie să se cântărească, să se evalueze și să își asume rolul lăsat de Dumnezeu.           Dragostea celor mai mulți s-a răcit, lepădarea de credință e la tot pasul, vânzarea de frați, vorbirea de rău, iubirea de sine stăpânesc în tot mai multe inimi.
         Iacov 5:16 "Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit." Știu că Dumnezeu ascultă pe cel neprihănit. Știu că Dumnezeu izbăvește pe cel neprihănit. Știu că trebuie să ne urcăm în carul luptei și să apărăm dreptatea.
        Când legile sunt rele, nedrepte, trebuie să luptăm pentru dreptate. Să nu uităm însă că în carul luptei este și neprihănirea. Psalmii 45:4 "da, slava Ta! Fii biruitor, suie-te în carul tău de luptă, apără adevărul, blândeţea şi neprihănirea, şi dreapta ta să strălucească prin isprăvi minunate! "
          Suiți-vă în carul de luptă și luptați pentru dreptate, dar, în egală măsură și pentru neprihănire.
Să facem tot ce putem pentru a sprijini referendumul de modificare a Constituției în vederea definirii biblice a familiei. Mă rog însă să câștigăm mai mult decât o luptă. Mă rog să câștigăm lupta cea bună a credinței. Și mai mult decât orice să luptăm pentru a fi Mireasa Domnului Isus.

 

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip